[vc_column_text width=”2/3″ el_position=”first”]

Us convidem a aprofitar esdeveniments especials en funció de l’època de l’any i a incloure’ls al vostre itinerari a mida.

Peregrinació a la muntanya sagrada de Sri Pada o Adam’s Peak – de Desembre a Abril

De desembre a abril milers de peregrins de diverses confessions pugen a Adam’s Peak o Sri Pada – en el seu cim els budistes clamen que es troba la petjada de Buda, per als cristians és la de Sant Tomàs, per als hindús la de Shiva i per als Musulmans la d’Adam – diu la llegenda que Adam i Eva es van refugiar al cim d’aquesta muntanya de 2.600m d’altura, després de ser expulsats del paradís. L’ascensió es fa de nit per arribar al cim a l’alba.

Festival literari de Galle – Gener

Festival de Thai Pongal a Kaleniya – Gener

Al gener s’honra al déu Sol al Thai Pongal. La primera processó multitudinària té lloc durant el Festival Duruthu que commemora la visita de Buda a Kelaniya, prop de Colombo, la capital.

Festival de Gangarama (Colombo) – Febrer

La Navam Perahera, se celebra cada any al febrer, amb elefants carregats de relíquies, tambors que ressonen a l’aire i balls tradicionals de diverses parts de l’illa que omplen de color els carrers de la capital.

Any nou singalès i tàmil (Aluth Awurudu o Puththandu) -Mitjants d’Abril

Marca el final de l’estació de la collita. Els rituals culturals comencen poc després de començar l’Any Nou (l’hora ve determinada per càlculs astrològics i per tant canvia cada any) amb la neteja de la casa i la il·luminació d’una llàntia d’oli. Les famílies celebren una sèrie de rituals que també vénen determinats acuradament per càlculs astrològics – des d’encendre el foc a la preparació del kiribath (arròs amb llet). L’astrologia també determinarà el color de la roba que caldrà posar-se o a quina hora començar a treballar després de la festivitat.

Vesak – Maig

Durant el dia de lluna plena de maig, es rememora el naixement i la mort de Buda. Les cases i els carrers de tot el país s’il·luminen amb fanalets de paper oferint un bonic espectacle al capvespre

Festival de Cinema Budista – Durant el Vesak

Peregrinatge a Anuradhapura i Mihintale – Juny

Al juny té lloc el Poson, festival en el qual se celebra l’arribada del budisme al país. Nombrosos peregrins es dirigeixen als temples de Mihintale i Anuradhapura, on els carrers s’adornen i il·luminen.

Festival de Kataragama – Juliol-Agost

A Kataragama suposadament el déu hindú Skanda, o Murugan en tàmil, va conèixer i va contreure matrimoni amb Valli, una noia d’origen Veda. Venerat per igual per budistes singalesos, hindús, musulmans i el poble Veda. El festival del temple de Kataragama té lloc durant els mesos de juliol i agost. Durant les processons que se celebren, es poden veure fidels “posseïts” caminant sobre brases o suspesos a l’aire penjats de ganxos que els travessen la pell.

Esala Perahera a Kandy – Agost

A Kandy, durant uns dies abans de la lluna plena d’agost i el dia de la lluna plena d’agost, es commemora la Esala Perahera, la processó més famosa i també més animada, sobretot l’última nit. Des de quatre santuaris surten les divinitats i relíquies principals cap a Kandy, acompanyades per centenars d’elefants bellament engalanats, mentre músics, acròbates i ballarins amb tocats de plata, arracades, cinturons i cuirassas de plata i gemmes segueixen el ritme insistent i ràpid de la música, sobretot dels milers de bera, tambors, que ressonen per tota la ciutat. Un elefant de grans dimensions porta només el cofre on es guarda la Dent de Buda, ja que la dent mai abandona el santuari.

Peregrinació a l’Església de Madhu – Agost

El 15 d’agost és el Festival de Madhu, amb una gran processó a aquesta església en el nord del país en honor de la Verge Maria.

Diwali o Deepavali – Octubre-Novembre

A l’octubre/novembre se celebra el festival hindú de les llums, Deepavali.

Festival de Unduvapa Poya a Anuradhapura – Desembre

Festival que se celebra per commemorar dos esdeveniments, el dia que Theri Sangamitta va arribar de l’Índia per establir l’ordre de Monges budistes (Bhikkhuni Sangha), així com el fet que portés un esqueix de l’arbre sagrat de Bo, de Bodh Gaya, sota el qual Buda es va il·luminar, i el plantés a Anuradhapura.

Quan demaneu un tour, sempre us informarem de si el vostre viatge coincideix amb algun dels esdeveniments anteriors o altres, per si us interessa contemplar la possibilitat d’incloure-ho en el vostre itinerari.

Contacteu-nos i junt amb vosaltres dissenyarem un inoblidable i exclusiu tour o excursió a mida

[/vc_column_text] [vc_column width=”1/3″ el_position=”last”] [vc_single_image width=”1/1″ el_position=”first last”] [vc_single_image width=”1/1″ el_position=”first last”] [vc_single_image width=”1/1″ el_position=”first last”] [vc_single_image width=”1/1″ el_position=”first last”] [vc_single_image width=”1/1″ el_position=”first last”] [vc_single_image width=”1/1″ el_position=”first last”] [vc_single_image width=”1/1″ el_position=”first last”] [/vc_column]